FERRER

TELER, RUECA I CARDADORA DE LLANA

Taller demostratiu de ferrer – armer tradicional amb foc de forja, i totes les eines de ferrer – armer. Demostració de treball tradicional amb foc de forja antiga. Es pot observar la fabricació d’una gran varietat de les coses de ferro des de principi fins a final. El públic pot observar la fabricació de les armadures medievals, de la xapa treballada en fred, des de la xapa oxidada fins al yelmo polit.

Aprendrem tot sobre la llana des de la matèria primera fins al final, en el procés de netejar, llavar, cardar i filar.

ESPART I ENEA: UNA TRADICIÓ MOLT NOSTRA

INSTRUMENTS DE CANYA

La manufactura de l’espart ha sigut part important de la vida quotidiana del nostre poble. Des de temps immemorial, en el món rural trobem objectes emprats tant en l’utillatge de l’agricultor com en els de el ramader. També ha estat present en tot el relacionat amb la confecció d’eines per a la casa de labor, serijos, cistells, alforjas, sàrries, bomboncillas, espuertas, etc. El públic podrà observar com es realitzen determinats articles en directe.

Taller original i molt participatiu, es confeccionaran i crearen diferents instruments de vent i de corda a partir de canyes.

ALAMBÍ AMB DESTIL·LACIÓ

FUSTERIA AMB FUSTA D'OLIVERA

El públic podrà participar en la destil·lació i consecució dels diferents olis essencials observant el procés des del principi fins al final, un taller molt didàctic.

Realització d’ebenisteria antiga en directe, amb instruments com la gúbia llarga i la maça. Tot un art en extinció.

JOGUETS DE FUSTA

FIGURES D'ARENA PREMSADA

Ebenisteria i pintura de diferents joguets i jocs fets de forma artesanal en fusta.

Taller d’exhibició i participatiu de figures d’arena premsada. Un taller en el qual els més xicotets participen activament pintant i donant formes.