Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona o en qualsevol altra data, desitgem promoure la realització d’una fira d’artesania de dones, amb la denominació de «Dóna, Art i Artesania», inclosa en la programació d’actes de la setmana de la dona, com un esdeveniment participatiu i cridaner, en el qual diverses dones van a realitzar diferents tallers artesanals i exposició dels seus treballs (en l’espai dels llocs que aporten les artesanes), a l’efecte de mostrar a la societat un altre sector invisible, on la dona, tant de l’àmbit rural com de l’urbà, i que participa activament utilitzant-ho en molts casos com el seu mitjà de vida habitual i principal font dels seus recursos econòmics.

Els oficis artesans que es van a exercir abasten des dels relacionats amb el sector tèxtil (teler, tapissos i catifes, brodats, encaixos); la fusta (fusteria, ebanisteria, daurat i policromia, marqueteria, restauració); paper i cuir (repujat, enquadernació, carpeteria, cartó faller); ceràmica (terrisseria, ceràmica tradicional i de nova creació, porcellana, decorat de ceràmica); pedra natural i vidre (modelatge, escaiola, vidre artístic i talla); metall (forja, esmalts, joies, orfebreria i argenteria); alimentació i cosmètica (formatge, xocolata, pastisseria i confiteria, cosmètica) i altres oficis tals com cereria, bolillos, nines, gravat, titelles i miniaturistes.

01dona-400x554

Es tractarà a més de mostrar i fer una exposició d’artesania de les Associacions de Dones dels treballs que s’han realitzat al llarg de tot l’any en els diferents tallers, també de les dones artesanes a nivell particular.
Les dones artesanes realitzaràn tallers creatius i participatius per a tots els públics. Els xiquets i xiquetes podràn experimentar la creació, realització, tècnica i portar-se els objectes realitzats a les seues cases.

L’objectiu principal serà potenciar aquestes activitats entre les dones, permetent l’exposició i difusió d’aquests treballs artesans, de cara a la creació d’una xarxa de coordinació entre les artesanes, conduent a promocionar l’autoocupació, l’associacionisme i sobretot, dinamitzar el sector de l’artesania i la recuperació d’antics oficis per part de les dones.

D’altra banda, un altre dels objectius de l’esdeveniment proposat serà el de construir un espai viu de creació escènica, dirigit a tots els públics, però realitzat exclusivament per dones amb la intenció de donar a conèixer diferents associacions i grups de teatre de la nostra comunitat, promovent d’aquesta forma la igualtat d’oportunitats en el món de les Arts Escèniques. (Teatre de carrer, circ, malabars, representacions teatrals d’associacions de dones, música en directe…).

04donaiartesania-350x491

I finalment, el tercer eix, xarrades informatives sobre les associacions de dones artesanes, així com experiències dins i fora del nostre país.

En La Farigola, entenem que és una forma de dinamitzar i promocionar l’associacionisme femení, així com d’augmentar la participació social de les dones, creant d’aquesta manera una primera edició en la ciutat de València, i fent arribar a tots els públics aquestes creacions culturals i artístiques.
Amb aquest tipus d’iniciatives i esdeveniments creiem i cerquem des de la Farigola teatre i artesania, impulsar l’autofinançament dels col·lectius de dones i fomentar el moviment associatiu femení a la Comunitat Valenciana.

dona-foto-final-300x438